" HEKİM İNTİHARLARI VE ÇALIŞMA KOŞULLARIYLA İLGİLİ TBMM’DE HAZIRLANAN ARAŞTIRMA ÖNERGESİNE SAMSUN MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK İSTENDİ."

2017-11-25

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

SAMSUN TABİP ODASI

Sayı:      427  /2017                                                                                                                                                                                   Tarih : 25/11/2017

Sayın Milletvekili,

Bilindiği üzere kısa bir süre önce farklı illerdeki üç hekim meslektaşımız aynı gün intihar ederek yaşamını yitirmiştir. Yaşanan elim olayların ardından hekimlerimizin yoğun çalışma saatleri ve çalışma yaşamındaki sorunlar gündeme gelmiş ancak ülkemizin yoğun gündemi içinde hızla kaybolup gitmiştir.

Son yaşanan intihar olaylarının ardından bizler, hekimlerin çalışma koşulları, uzun nöbet süreleri ve çok fazla hasta bakmaları nedeniyle oluşan fiziksel ve psikolojik sorunları gündemde tutabilmek ve sorunun nedenine yönelik tespitlerin yapılması amacıyla çeşitli girişimler başlattık.

Bu bağlamda, İzmir Milletvekili Sayın Atilla SERTEL’in hazırlamış olduğu “Hekim ölümleri ve sağlık kuruluşlarındaki hekimlerin çalışma koşullarıyla” ilgili Meclis araştırma önergesi hazırlanmış ve milletvekillerinin imzalarına açılmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.

Siz değerli Milletvekillerimizin sağlık ortamında yaşanan sorunlara, başta şiddet ve hekim ölümleri olmak üzere her zaman içtenlikle duyarlılık gösterdiğinizi biliyor ve gözlemliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclis’inde konuya ilişkin yapılacak olan araştırmanın yaşadığımız sorunlara çözüm arayışında çok önemli bir yol gösterici olacağına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, hazırlanmış olan meclis araştırma önergesine destek ve katkı vermenizi diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Dr. Murat ERKAN

Samsun Tabip Odası

Başkanı

Hürriyet  Mahallesi  Süleymaniye  Sokak  Hasgül  Apt.  No: 42  Kat: 2 / 6  İlkadım / SAMSUN