1 Yıllık Vekalet

2019-04-29

'Karadeniz'in sağlık başkenti Samsun'a yakışmıyor'

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevinin bir yıldır vekaleten yürütülmesinin Sağlık Kenti Samsun misyonuna yakışmadığını Karadeniz'in sağlık başkenti Samsun için kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr.  Murat Erkan , Doç. Dr. Fatih Özkan’ın milletvekilliği aday adaylığı için kamu görevinden istifa etmesinden bu yana bir yıl geçmesine rağmen  Samsun  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinin vekaleten yürütülmesine anlam veremediğini söyledi.

Erkan; “ Vekaleten yürütülen görev asaleten gibi asla olmaz. Asaleten kadrolu bir görevi yürüten kişinin daha rahat çalışacağı bir gerçektir. Vekaleten de olsa işler nasıl olsa yürüyor mantığı doğru değildir. Vekaleten yürütülen görevlerde asaleten de olduğu kadar motivasyon sağlamak mümkün değildir. Bu kadar nitelikli insan varken asaleten kadrolu birini atamamazlık, altında farklı nedenlerin ve siyasi çekişmelerin olduğu düşüncesi doğurur. Yani hiç kimseyi atayamıyorsanız vekaleten bu görevi yürüteni atayın ki idarecilerin daha rahat çalışmasına fırsat verin” dedi.