Bafra'da Hekim Arkadaşımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!

2020-03-13

Yarın 14 Mart Tıp Bayramı ve biz bu bayrama maalesef yine bir doktor meslektaşımıza şiddet haberiyle buruk giriyoruz.
Bafra’da aile sağlık merkezine giden bir şahıs hukuka aykırı bir şekilde çocuğuna ilaç yazdırmak istemiş, talebi hukuka aykırı olduğu ve suç işlenmiş olacağı için doktor tarafından reçete yazılmamıştır. Bunun üzerine sokak ortasında demir çubukla meslektaşımız Dr. Bahtiyar Aygün darp edilmiştir.
Sağlıkta şiddetin bu derece artması ve en önemlisi de artık kanıksanmasının bilinçli bir ‘itibarsızlaştırma’ politikası sonucu olduğunu biliyoruz.
Pandemik bir virüsün hayatı felç ettiği bir dönemde, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının el üstünde tutulması gerekirken demir çubuklarla darp edilmeleri, bazılarının yoğun bakımlık olacak kadar şiddete maruz kalmaları tam bir geri kalmışlık örneğidir.
Devlet adına hizmet veren hekim ve sağlık çalışanlarının can güvenliklerini devlet sağlamak zorundadır. Popülist politikalar uğruna sağlıkta şiddete göz yummak, uzun süreçte telafisi mümkün olmayan hatalara sebep olacaktır.
Yarın Tıp Bayramı olması hasebiyle bir çok açıklamalar yapılacaktır. Mesleğin kutsallığından bahsedilecektir. Ama sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmadan söylenecek hiçbir sözün bizim nezdimizde bir anlamı olmayacaktır.
Şiddetin sebepleri ve çözümü de bellidir. Bunu her ortamda meslek odası olarak dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz.
Sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmaması, sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmaması ve politik söylemlerin sağlıkta şiddeti teşvik etmesi artık bizleri çalışamaz duruma getirmiştir. Bu duyarsızlığın devam etmesi durumunda iş bırakma eylemleri de dahil olmak üzere bütün hukuki haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.
Meslektaşımız Dr. Bahtiyar Aygün’e geçmiş olsun diyor, saldırganın hak ettiği ceza ile cezalandırılmasını umuyoruz. Bu süreçte her türlü hukuki desteğimizle meslektaşımızın yanında olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

​                                                                                                                            Samsun Tabip Odası