Basın Açıklaması 4

2017-02-20

Geçtiğimiz Cuma günü açığa alınan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda asistan hekim olan Dr. Hasan Orhan Çetin, 19.02.2017 tarihinde çalıştığı hastanenin 10. katından atlayarak yaşamına son vermiştir.
Dr. Hasan Orhan Çetin,  bugüne kadar çıkarılan KHK’lar ile ihraç edilen 2723 hekimden, on binlerce kamu emekçisinden yalnızca biridir. Bu kişiler, yasadışı bir örgüt ile somut bağlantılarını ortaya koyacak hukuki kanıtların ortaya konulmasına bile gerek duyulmaksızın, bir şekilde suçlu ilan edilmişler, işleri ve tüm özlük hakları ellerinden alınmıştır.
Devlet içine sızan fetö üyelerini temizlemek adına ilan edilen ve ardından üç defa uzatılan OHAL, bugüne kadarki icraatlarıyla adeta yargısız, sorgusuz hüküm verme uygulaması haline gelmiştir.
OHAL uygulamaları artık can yakar halden, can alır hale evrilen trajik bir sürece dönüşmüştür.
OHAL uygulamaları, adil yargılanma ve savunma hakkı dahi bulamadan ihraç edilen Dr. Hasan Orhan Çetin’in yaşamını yitirmesinin doğrudan sorumlusudur.
Kanun hükmünde kararnameler artık OHAL’in demir yumruğu haline gelmiştir. Bu yumruk, daha en başında dokunduğu her noktada, hukuken henüz suçlu-suçsuz ayrımını ortaya koyamadan bile ciddi tahribatlara yol açmaktadır.
Her türlü haksız ve hukuksuzluğun önünü açabilen, ülkemizdeki adalet duygusunu körelten, binlerce kişiyi işsiz, çaresiz, umutsuz bırakan ve artık can alır hale gelen OHAL bir an önce kaldırılmalı, herkese adil yargılanma hakkı sağlanmalı, yargı süreçleri hızlandırılmalı ve kamu vicdanı rahatlatılmalıdır.
Yaşamının ve mesleğinin baharında aramızdan ayrılan genç meslektaşımız Dr. Hasan Orhan Çetin’in ailesi, sevdikleri ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere tıp camiasına baş sağlığı ve sabır diler, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

SAMSUN TABİP ODASI