Dr. Ali ÖZYURT'u Kaybettik

2020-01-16

Dr. Ali ÖZYURT'u Kaybettik..

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Ali Özyurt, tedavi görmekte olduğu İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 16 Ocak 2020 tarihinde yaşamını kaybetmiştir.

Başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerine ve TTB camiasına başsağlığı diliyoruz. TTB’ye ve hekim mücadelesine katkıları unutulmayacaktır.

Dr. Ali Özyurt, 17 Ocak 2020 Cuma günü saat 11.00’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde, 12.30’da İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleştirilecek törenlerin ardından, Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde kılınacak ikindi namazını takiben Beşyüz Evler Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Dr. Ali Özyurt

1962 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde (1981-1987) öğrenim gördü. 1987-1989 yılları arasında İnebolu Sağlık Ocağı’nda mecburi hizmetini yaptı. 1989 yılında asistan olarak girdiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde halen anestezi ve rehabilitasyon uzmanı olarak çalıştı. Okul yıllarında hayali olan halk sağlığı alanında doktora unvanı aldı. Öğrencilik yıllarından itibaren İstanbul Tabip Odası’nın her kademesinde ve TTB’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Evli ve bir kız babasıdır. Edebiyata ve medya/sosyal medya çalışmalarına özel ilgi duyan, TTB ve İTO’nun ilgili birimlerinde aktif faaliyet sürdüren Dr. Ali Özyurt, mesleki ve tabip odası faaliyetlerini içeren anılarını “Söz Uçar Yazı Kalır” ve “Umuduna Yaşamak” adlı iki kitapta toplamıştır.