“Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Meslektaşlarımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!”

2017-11-25

Ne yazık ki bir kez daha üzücü bir şiddet olayıyla karşı karşıyayız.

Dün gece Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisinde hizmet vermekte olan iki meslektaşımız hasta yakınları tarafından darp edilmekten kurtulamamıştır.

Yıllardır, aylardır, günlerdir  “Sağlıkta şiddete karşı kalıcı çözüm üretilmelidir..” diye haykırıyoruz.

"Çalışma koşulları ve sağlık ortamının geldiği nokta bizleri artık çalışamaz hale getirmiştir" diye içinde yaşanılan durumu anlatmaya çalışıyoruz.

Bugüne kadar sağlıkta uygulanan yanlış politikalar ve üstüne üstlük kullanılan olumsuz ifadeler, şiddeti alabildiğince körüklemiştir. Bu durum bizleri her gün kötü bir haber alacağımız endişesiyle yaşamaya mahkûm etmiştir.

Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte, halkımızın sağlığa ve sağlık hizmeti veren hekimlere dönük bakış; saygı, sevgi, anlayış ilişkisi yerine öfke, tepki ve şiddet şekline dönüşmüştür.

Her gün yaşanan olaylarla artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

Sağlığı yönetenlerin, yaşanan şiddete karşılık çözüm gerçekçi arayışları yerine, günü geçiştirme çabaları bizleri kahretmektedir.

Yaşananlarda sağlığı yönetenlerin sorumluluğu da büyüktür. Ve artık sorumluluğu olanların ortaya çıkıp, siyasi kaygıları da bir kenara bırakıp gereken önlemleri alması kaçınılmaz hal almıştır.

Biz Türk Tabipleri Birliği Samsun Tabip Odası olarak, şiddete yönelik sesimizi olabildiğince duyurmaya çalışıyoruz. Daha öncesinde de her defasında ifade ettiğimiz gibi sağlıkta şiddetin önlenmesi adına idareyle birlikte çalışmaya da hazırız. Yeter ki içten ve  gerçekçi bir yaklaşım  sunulsun... Daha yeni, hekim intiharları ve sağlık alanında yaşanan sorunlara yönelik "TBMM Araştırması açılmasına ilişkin önergeye" destek için  Samsun Milletvekillerine yazdığımız mektup ortadadır.

Artık beklemeden, oyalanmadan gereği yapılmalıdır.

Şiddete uğrayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırganları kınıyor, konunun takipçi olacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Dr. Murat ERKAN

Samsun Tabip Odası Başkanı