Furtun'dan Sağlık Bakanlığı'nın o kararına tepki! 'Kabul edilemez'

2020-11-01

Furtun'dan Sağlık Bakanlığı'nın o kararına tepki! 'Kabul edilemez'

Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, Sağlık Bakanlığı tarafından getiren izin ve istifa yasağının insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını sürecinde hiçbir sağlık personelinin istifa talebi kabul edilmeyeceğini açıkladı. Konuyu değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, ''İnsan haklarına aykırı bir durum. Özveriyle ve fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarının konsantrasyonunu düşürüyor'' dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Başkan Funda Furtun, durumun kabul edilemez oldığunu belirterek, ''Özveriyle ve fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarının konsantrasyonunu düşürüyor. Hem istifa hem de emeklilik haklarının ellerinden alınması kabul edilemez bir durumdur. Çalışanlarımızın motivasyon ihtiyaçlarının olduğu bir dönemde pandemi kontrolünü sağlık çalışanları üzerinden yapılıyormuş gibi gösteriliyor'' şeklinde konuştu.

İZİNSİZ ÇALIŞIYORLAR

İstifaların olduğunu dile getiren Başkan Furtun, ''Özellikle göğüs ve enfeksiyon hastalıkları bölümü pandeminin başından itibaren çok yoğun baskı altında ve izinsiz bir şekilde sürekli çalışıyorlar. 8 aydır ailelerindem uzakta mütemadiyen emek sarfediyorlar. Bütün enerjileri tükendi, tabi emeklilik hakkı kazananların emekli olmak gibi bir hakkı var. Buna engel olmak için bile olsa insan haklarına aykırıdır'' diye konuştu.

Kaynak: Samsun Gazetesi