Haberler

Geri

Gültekin'den eleştiri 'Böyle mimari mi olur?'

2018-10-22

Ünlü gazeteci-yazar Levent Gültekin, Samsun Tabip Odası'nın katkılarıyla Samsunlu okurlarıyla buluştu. Atakum Dervişoğlu Restoran'da gerçekleştirilen söyleşide konuşan Gültekin, toplantı için uygun salon bulamadıklarından yakındı. Gültekin, "Ne yazık ki; koskoca Samsun'da bize uygun bir toplantı salonu bulunamadı. Şehirleri görüyorsunuz, böyle mimari mi olur? 'Şehirleri nasıl katlederiz?' diye düşünülse ancak böyle olurdu" ifadelerini kullandı.


ÇÜRÜMÜŞLÜĞE KATKI VERİYORUZ

Türkiye'de 45 milyon insanın açlık sınırında yaşadığını belirten Gültekin, "Ülkenin içinde bulunduğu durumu öylesine kanıksadık ki böylesine berbat yaşamı kabul ediyoruz. Sanki bu bizim kaderimizmiş gibi görülüyor. Bir şeyleri değiştirmek isteyen kimse yok. Hepimiz farkında olmadan mevcut çürümüşlüğe katkı veriyoruz.


Çünkü olan hiçbir şeye tepki göstermiyoruz. Şehirlerin en canlı yerleri kafeler. Üretim yok. Bizim gibi ülkelerde üretim olmazsa yatırım olmaz. Bunlar olmazsa refah olmaz, kültür ve sanata yönelemeyiz. İnsanlar sadece kafasını boşaltmak için eğlence sektörüne yöneliyor" şeklinde konuştu.


TOPLUM İKİYE AYRILIYOR

Gelişmiş ülkelerin birçok sorununu çözdüğünü söyleyen Gültekin, "Türkiye'nin tek bir sorunu var. Bir kısım siyasetçiler ve aydınlar, toplumu 'biz' ve 'ötekiler' olarak ikiye ayırıyor. Amerikan Başkanı biz dediğinde tüm Amerikan vatandaşları anlaşılıyor ama Türkiye'deki siyasetçiler 'biz' dediğinde kendi tabanlarını kast ediyor. Türkiye'de siyaset bu ayrım üzerinden yürüdüğü için hayatımız bu hale geldi. Ülkemiz artık 'varlık-yokluk' mücadelesi içinde" diye konuştu.


HERKES ÇÖPLÜĞÜ İSTİYOR

Türkiye'de liyakatın devre dışı bırakıldığını savunan Gültekin, "Türkiye'de gelen iktidar en iyi çalışacak kişiyi işe almıyor, kendinden olan adayı alıyor. Siyasetin ana felsefesi 'kendinden olanı işe almak' olunca çürümek kaçınılmaz oluyor. Her gelen kendisini devletin sahibi görüyor ve böyle olunca ne olursa olsun vazgeçmiyor.


Türkiye bir çöplük. Herkes o çöplüğün başında olmak istiyor, kimse burayı çöplük olmaktan çıkarma derdinde değil. Türkiye'yi el birliğiyle bu hale getirdik. Hz. İsa'nın ünlü bir sözü vardır: 'İçinizde en günahsız olanınız taş atsın'. Şu anda Türkiye'de taş atabilecek kimse yok" şeklinde konuştu.
 

Diğer Fotoğraflar