MASKE UYARISI YÜZÜNDEN ŞİDDETE UĞRAYAN HEKİMİMİZ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

2020-08-28

Samsun’da özel bir hastanede Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.B.N.K ‘ın 24.08.2020 oturduğu siteden hastanesine vizit yapmak üzere çıkmak istediğinde bir düğün konvoyunun sitenin girişini kapattığını görmüş. 45 dakika bekleme sonrası kalabalığın daha da artması sosyal mesafenin tamamen ortadan kalkması , maskesiz yakın temasın olması üzerine mesleki sorumluluk gereği polise haber vermiş. Durumu izah etmiş , polis ekipleri derhal  siteye gelerek kalabalığı bir nebze azaltmış. Dr. bey de kızı ile beraber çıkış için bahçeye inmiş. Orada mesafe ve maske kuralının olmadığını gözlemlediğinde ilgilenen polis memurlarının tekrar uyarırken arkası dönük saldırıya uğramış ve o an bayılmış. Bu olay kızının yanında olmuş. Hastaneye götürülüp ardından emniyette şahıstan şikayetçi olan Dr.Nurullah beyden şahsın serbest denetimde bir mahkum olduğu 1 gecelik nezaret süresi sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu konuda STO olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız.Hekimlik gereği toplumsal sağlığı sadece çalışma birimi içinde değil hayatın her anında sorumluluğun bilincinde davranan meslektaşımıza yapılmış bu saldırıyı bir ASM veya hastaneden yapılmış saldırıdan farklı görmüyoruz.

Bu nedenle bu saldırıyı gerçekleştiren saldırganın tutuklanmasını ve sağlıkta şiddet olgusu olarak değerlendirilmesini yetkililerden talep ediyoruz.

Dr. Funda FURTUN

Samsun Tabip Odası Başkanı