Samsun Tabip Odası Futbol Turnuvası

2017-02-08

14 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Samsun Tabip Odası tarafından futbol turnuvası düzenlenmiştir.
Turnuvada uygulanacak kurallar:
Takımlarda oynayacak olan oyuncular hekim olmalıdır. Yalnız kaleciler ve 35 yaş üstü 1 kişi sağlık kuruluşunda çalışmak şartıyla hekim dışı olabilir.
Takımlar maç saatinden en az 15 dakika önce sahada hazır bulunacaktır. Maça saatinde gelmeyen ve listede ismi bulunmayan oyuncu oynatan takım hükmen yenik sayılır.
Takımlar en fazla 14 kişiden oluşur. Bir oyuncu birden fazla takımda yer alamaz. Her takım listesinde 1 kişiyi takım temsilcisi olarak belirtecektir.
Maçlar tek hakemle yönetilir.
Maçın hakemi maça başlamadan önce takım listelerini alacaktır. Takım sorumlularından itiraz gelmesi durumunda hakem kimlik kontrolü isteyebilir. Maçtan sonra yapılacak yazılı itirazlar ise en geç 24 saat içerisinde turnuva düzenleme komisyonuna ulaştırılmak zorundadır. Bunun haricindeki itirazlar değerlendirme dışında bırakılacaktır. İtirazlar en kısa sürede değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.
Takımlar 7 + 1(Kaleci) = 8 )kişiden oluşur.
Her takım sınırsız oyuncu değiştirebilir, oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna girebilir.
Turnuva maçları 2 x 25 dakika oynanır, devre arası dinlenme süresi 5 dakikadan fazla olamaz.
Ofsayt, taç ve kaleciye pas dışındaki bütün futbol kuralları geçerlidir.
İhraç cezası alan oyuncunun durumu hakem raporuna göre komisyon tarafından belirlenir.
Maçlar eleme veya lig usulüne göre oynanır. Eleme usulüne göre oynanacak maçların berabere bitmesi durumunda üst tura geçecek takım müsabakadan hemen sonra seri şekilde yapılacak 5 ' er penaltı sonucunda belirlenir. Penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam eder.
Turnuvaya katılacak takımlar 10.02.2015 saat: 17.00 kadar Tabip Odasına (Faks: 0 362 432 8964) veya erdincozoglu@gmail.com adresine takım listelerini diploma numarası ve çalıştığı kurum belirtilerek başvurmaları gerekmektedir.