Türk Tabipler Birliği'nden 17 Nisan Çağrısı

2019-04-17

Türk Tabipler Birliği'nden 17 Nisan Çağrısı

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, "Sağlıkta şiddet maalesef ülkemizin en önemli sorunlarından biri. Samsun'u ise ateşin düştüğü yer olarak tanımlayabiliriz" dedi.

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz ve Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Samsun Medya Grubu Yayın Kurul Başkanı Necdet Uzun’u ziyaret etti. Yılmaz ve Erkan, 17 Nisan 2012 yılında Gaziantep’te bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın anısına Türk Tabipler Birliği olarak 17 Nisan’ın Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü olarak ilan edilmesini istediklerini ifade etti.

2013'TE TALEP ETTİK
Söz konusu talebi 2013 yılında yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Aradan 6 yıl geçti ve bakanlık bize olumlu yanıtla dönmedi. Bu süre zardından maalesef birçok hekim arkadaşımız öldürüldü. Şiddetin artarak çoğaldığı bir sürece karşı toplumla bu süreci paylaşmak adına, ‘17 Nisan Sağlıkta Şiddetle Mücadele günü’ olsun istiyoruz. Bunu Türkiye’de yaklaşık 200 bin hekim böyle istiyor. Sağlıkta şiddeti körükleyen en temel mesele sağlık sisteminin kendisidir. Bence sağlık bakanlığı ve siyasi iktidar dönüp sağlık sistemine bakmak zorundadır. Bu sistem şiddet üreten bir sistemdir. Bu kötü sistem tekrar gözden geçirilmeli” diye konuştu.

ACIYI YANIMIZDA HİSSETTİK
Samsun’un sağlıkta şiddet konusunda büyük acılar yaşadığını ifade eden Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, "Sağlıkta şiddet ülkemizde yaygın bir mesele ama Samsun'u bu konuda ateşin düşüğü yer olarak anabiliriz. Yaşadığımız her acıda, artık bu şiddet bitsin istiyoruz fakat artık bunu söylemekten dilimizde tüy kalmadı. Dileğimiz bu tatsız olayların yaşanmaması ama yaşandığı taktirde, cezası hak ettiği şekilde olmalı” ifadelerini kullandı.