Başkanın Mektubu 3

2021-04-09

Değerli Meslektaşlarım,

Samsun Tabip Odası’nda ben ve yönetim kurulumuz birinci yılın sonuna yaklaşıyoruz. Pandemi koşulları ve Samsun’un malum durumu, Nisan ayında yapmamız gereken “Seçimsiz Ara Genel Kurulu” toplantımızı ertelememize sebep oldu. Bu toplantılar yasal mevzuat gereği çevrim içi yapılamıyor  ne yazık ki. Oysa bir araya gelmeyi ne çok özlemiştik.

Ancak bu süre içinde Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, Birim Temsilcilerinin oluşturduğu hekim meclisi iki kez çevrimiçi olsa da toplantılarını yaptı ve odamıza değerli katkılar sağladılar. Odamızın faaliyetlerini paylaştık ve ilerisi için izleyeceğimiz yol haritalarını hep birlikte oluşturmaya çalıştık. Bu sebeple “Birim Temsilciliği” organizasyonunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum Elbette bu zor dönemde birim temsilcisi olan meslektaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere çok başarılı bir “14 Mart Tıp Haftası” dönemi yaşadık. Gerek TTB Merkez Konseyi gerekse Samsun Tabip Odası tarafından düzenlenen etkinlikleri yönetim kurulumuz takdire şayan titizlikle organize etti. TTB Merkez Konseyince düzenlenen çevrimiçi sempozyumun yanında odamızın basın açıklaması, “Tıpta Etik” paneli ve Göbeklitepe Düş Gezisi gerçekleştirildi. Bu dönemde meslektaşlarımıza moral destek vermeyi de önemsedim. Bunun için değerli arkadaşım Dr. Volkan Konya ile naçizane bendenizin icra ettiği Türk Sanat Müziği konserine gösterdiğiniz ilgi için her birinize ayrıca teşekkür ederim.

Sayın Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın katılımıyla meslekte 50. Yılını doldurmuş meslektaşlarımıza plaketlerini odamız toplantı salonunda takdim edebildik. Pandemi koşulları diğer plaketleri toplu bir törenle hak sahiplerine sunmamıza engel oluyor maalesef. Önümüzdeki süreçte küçük gruplar halinde odamız toplantı salonunda meslek onur plaketlerini değerli meslektaşlarımıza ulaştırabilmeyi planlıyor ve bu onuru birlikte yaşamayı önemsiyoruz.

Atakum Belediyesi’nin, odamıza tahsis ettiği alana Samsun Tabip Odası Sağlık Şehitleri Hatıra Ormanı etkinliği kapsamında fidan dikme şenliği yaptık. Şehrin ortasında böyle bir alan oluşumuna ön ayak olduğumuz için mutluluk duyuyorum. Pek yakın bir gelecekte beton binaların arasında küçük bir vaha misali sağlık şehitlerimizi hatırlatacak ağaçlık alanın heyecanını duyumsuyorum.

Benim için önemli ve Samsun Tabip Odamız adına en gurur duyduğum etkinlik “Dr.Kamil Furtun 2021 Mizah Öyküleri Yarışması” oldu. Bu yarışmanın ödül töreni TTB Merkez Konseyi 14 Mart Tıp Etkinlikleri kapsamında değerlendirilerek ulusal düzeyde bir faaliyet oldu. Dr. Kamil Furtun adına büyük ödül ve pandemi sebebiyle kaybettiğimiz değerli meslektaşlarımı Dr. Ali Murat Uludoğan, Dr. Habib Demirel, Dr. Necati Emirhan adına mansiyon ödüllerini çevrimiçi törenle sahiplerine verdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve ödül kazanan kazanmayan, eserleriyle katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederim. Bu noktada yarışmaya katılan eserleri kitaplaştıracağımızı duyurmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

Değerli meslektaşlarım, tüm mektuplarımda belirtmiş olduğum konuyu tekrar tekrar vurgulamayı meslek örgütümüzün geleceği için önemli buluyorum. Samsun Tabip Odası’nın sayenizde güçlü olduğunu, bu sebeple etkinliklerimize katılmanız ve aidatlarınızı titizlikle ödemenizi hatırlatırım.

Bu esnada Covid-19 testim pozitif olduğu için, yakınlarımı korumak amacıyla izolasyonda olduğum süre içinde değerli meslektaşlarımın yüreklerini hep yanımda hissettim. Hepinize müteşekkirim.

Ofis çalışanımız sevgili Azmi Fuat Yüksel’in hazırlamış olduğu son bir yıla ait bazı fotoğraflardan oluşan video bu kısa süreyi adeta film şeridi gibi özetliyor. Bu kolajı mektubun ilişiğinde bulacaksınız.

Başkan mektubuna son verirken tüm meslektaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Saygı, sevgi ve dostlukla.

Uzm.Dr. Funda Neslihan Furtun

Samsun Tabip Odası Başkanı

Samsun Tabip Odası etkinliklerinden görüntülerin yer aldığı video için tıklayınız.