Haberler

Geri

Samsun Tabip Odası: Covid-19 yeterince ciddiye alınmıyor

2020-12-01

Samsun Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Gerek sağlık bakanlığının açıklamaları gerekse Samsun özelinde sahadan aldığımız bilgiler malesef pandemi ile mücadelede durumumuzun iyi olmadığını göstermektedir." denildi.

Yapılan açıklamada Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç örnek gösterilerek, şu ifadelere yer verildi;

"Samsun Tabip Odası ve TTB olarak yaz dönemi boyunca gerçek sayıların saklanmaması ve sağlık yönetiminin iyimser yaklaşımı sebebiyle toplumda pandemi mücadelesinde rehavet oluşturduğunu, sahadan aldığımız bilgilere göre turkuaz tablonun gerçeği yansıtmadığını ifade etmiştik. Ne yazık ki haklı çıktık ve ne yazık ki şeffaf olmayan Covid-19 mücadelesi kayıplarımızın artmasına neden oldu.

Durumun ciddiyetinin yeterince hala anlaşılmadığını görüyoruz. Öyle ki Çevre ve Şehircilik bakanının şehrimize yaptığı ziyarette, test sonucunu beklemeden törenlere iştirak eden Bafra belediye başkanının törenler sırasında Covid-19 testinin pozitif gelmesi ve apar topar kalabalık tören alanından ayrılması dahi durumun yeterince ciddiye alınmadığının kanıtıdır. Testin sonucunu almadan toplantı ve törenlere katılmak doğru olmamıştır. Önemli olan test yaptırmak değil, testin yapılma amacınin sağlanması yani testin sonucuna göre davranmaktır. Genelde ve yerelde yöneticilerin pandemiye yaklaşımlarının ne kadar yanlış olduğunu göstermek açısından üzücü bir örnektir. Bu vesileyle Bafra belediye başkanına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şehir yerel ve mülki idarenin de yurttaşlarımıza örnek olması gerektiğini hatırlatıyoruz."

Kaynakça: https://www.samsunsonhaber.com/haber/5211484/samsun-tabip-odasi-covid19-yeterince-ciddiye-alinmiyor

Diğer Fotoğraflar