Haberler

Geri

Tabipler'den Başkan Demir'e çağrı: Su ücretsiz olmalı - Samsun Haber

2020-03-30

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlara ellerini sıklıkla yıkama çağrısı yapılırken, bu çağrının amacına ulaşması için tüm yurttaşların su gereksiniminin ücretsiz olarak karşılanması gerektiğini söyledi.

DSÖ DE UYARDI

Murat Erkan yaptığı yazılı  açıklamada, dünyanın ve ülkemizin ciddi bir salgınla mücadele ettiğini hatırlattı. Böylesi günlerde herkesin ihtiyacı olan suya ulaşması için, faturalarını ödeyemeyen insanların sularının kesilmemesi yanında, gereksinim duyulan suyun herkes için ücretsiz olması gerektiğini ifade eden Erkan, "Açıklamada, önümüzdeki 3 ay boyunca evde yaşayan her bir kişi için günde 150 litre suyun belediyeler tarafından ücretsiz sağlanması önerildi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından en az 20 saniye süresince ellerin su ve sabunla usulüne uygun yıkanmasının salgının yayılmasını önlemek için alınabilecek en etkili tedbirler olarak açıklandığı kaydedilen açıklamada, “Yurttaşlarımıza ellerini sıklıkla yıkama çağrısı yapılırken, bu çağrının amacına ulaşması için tüm yurttaşlarımızın su gereksinimi ücretsiz olarak karşılanmalıdır" diye konuştu.

ÜCRETSİZ KARŞILANMALI

Belediye meclislerinin ivedi olarak sanal ortamda toplanarak, evde yaşayan her yurttaş için günde 150 litre suyun ücretsiz sağlanmasına ilişkin karar alması ve kararın hemen yürürlüğe konması gerektiğini de ifade eden Murat Erkan, "Samsun Tabip Odası olarak Büyükşehir Belediyesini tüm yurttaşların su gereksinimlerini ücretsiz karşılamaya çağırıyoruz” dedi.

Diğer Fotoğraflar