"TEDİRGİN OLMA, AŞI OL!" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021-08-20

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hepimizi birebir ilgilendiren yaşamsal bir sağlık sorunuyla karşı karşıyayız.

Bu sorun tek başımıza çözeceğimiz bir durum değil. Tüm insanlığın kol kola, omuz omuza üstesinden gelebileceği bir sağlık sorunudur Covid-19.

Tam da bu sebeple Covid-19 dediğimiz virüsün hepimize verdiği mesajı doğru okumalıyız. Mesaj tüm yeryüzü sakinlerinedir çünkü. Bizler, sağlık çalışanları olarak mesajı eğmeden bükmeden iletiyoruz. “ya dayanışma içinde olun ya da hastalıkla, karar sizin”.

İşte bu noktada pandemi mücadelesinde en önemli silahımız “aşı” büyük bir anlam kazanıyor. Ya tüm insanlık hep birlikte dayanışma içinde tek vücut hareket edeceğiz ya da sevdiklerimizin gözlerimiz önünde hastalığa yakalanmalarını izleyeceğiz.

O halde şu soruyu her birimiz kendimize soralım. Pandemi mücadelesinde aşı olmak bireysel bir tercihe mi bağlı yoksa her birimizin toplumsal sorumluluğu mu ?

Eğer aşı OLMAMAYI bireysel tercih olarak görüyorsanız, lütfen annenizin, babanızın, evladınızın, kardeşinizin, sevdiğinizin gözlerine bakarak bir kez daha düşünün. Onlara karşı yüreğinizde duyacağınız sorumluluk duygusunu duyumsayın. İnanıyorum ki o zaman toplumsal sorumluluğumuzun dayanılmaz ağırlığıyla bireysel aşı OLMA tercihini kullanacaksınız.

Samsun Tabip Odası olarak bu konuda düşüncemizi ve tavsiyemizi en net biçimde ortaya koyuyoruz. TEREDDÜT ETME, AŞI OL!

Şimdi burada kurduğumuz Samsun Tabip Odası standında konunun uzmanı meslektaşlarımla çok değerli uzmanlarımızla aşı tereddütü konusunda sorularınızı cevaplamak için buradayız.

Huzurunuzda çağrımızı tekrarlıyoruz. HAYDİ SAMSUN AŞIYA..