Haberler

Geri

TTB, Avrupa Genç Doktorlar toplantısına katıldı

2017-10-31

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) de üyesi olduğu Avrupa Genç Doktorlar (European Junior Doctors - EJD) 2017 yılı güz toplantısı 27-28 Ekim tarihlerinde Malmö, İsveç’te gerçekleşti.
 

TTB’yi temsilen Dr. Melda Pelin Yargıç’ın katıldığı toplantı 19 Avrupa ülkesinin asistan hekim örgütlerinin delegeleri ile yapıldı. Toplantıda asistan hekimlerde tükenmişlik sendromu, tıbbi liderlik, hastanelerde cinsiyet temelli taciz, cinsel taciz ve uzmanlık alanı tercihine etkileri, genç hekimlerin uluslararası hareketinde serbestlik, uzmanlık eğitimi konularında çalışmalar yapıldı. Toplantıya CPME başkan yardımcısı Prof. Dr. Rutger Jan Van Der Gaag, EMSA Başkanı Teuta Azizi ve açlık grevinde olan Polonyalı asistan hekimleri temsilen Dr. Mikolaj Sinica de davetli olarak katıldılar. European Junior Doctors delegeleri, Polonyalı meslektaşlarıyla dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.
 

Yönetim Kurulu seçimlerinin de gerçekleştiği toplantıda, önümüzdeki dönem EJD Başkanlığını İngiltere Tabipler Birliği’nden Kitty Michelle Mohan yaparken, başkan yardımcılığını geçtiğimiz dönem de bu görevi yerine getiren Clara Sofie Bratholm (Norveç) sürdürecek.
 

Bir sonraki EJD genel kurulu, Zagreb, Hırvatistan’da 4-5 Mayıs 2018’de yapılacak. 

Diğer Fotoğraflar