Fesih bildirimi İş Kanunu’nda her bir çalışma süresine göre belirlenmiş olan (2 ila 8 hafta) veya sözleşmede öngörülen ihbar öneline uyularak yapılmalıdır. Bu süreye uyulmaması durumunda uymayan taraf, ihbar öneli süresi ücreti kadar karşı tarafa ödeme yapmak zorunda kalabilir.
Çalışma Bakanlığı tarafından Yönetmelik ve Tebliğ ile getirilen, işyeri hekimlerinin yedi yılda bir yenileme eğitimine katılmaları aksi takdirde sertifikalarını geçerli sayılmayacağına ilişkin düzenleme, Danıştay kararıyla durdurulmuş olduğundan; yenileme eğitimlerine katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Çalışma Bakanlığı tarafından çıkartılan Yönetmelikle "16.12.2003 tarihinden önce verilmiş sertifikalar geçerli" kabul edilmiş ise de söz konusu hükmün yürütmesi Danıştay tarafından durdurulmuştur. Bu durumda, 19 üniversite ve Türk Tabipleri Birliğinin birlikte düzenlediği eğitimler sonucunda verilmiş olan bütün sertifikalar geçerlidir.
Danıştay kararlarına göre, işyeri hekimliği sertifika eğitimlerini özel kurum ve kuruluşlar düzenleyemez. Çalışma Bakanlığının kurum ve kuruluşları eğitim kurumu olarak yetkilendirmesine de hukuken olanak bulunmamaktadır.
Kuruluş yasasındaki meslek mensuplarına mesleki gelişimlerini sağlayacak eğitimleri vermek Türk Tabipleri Birliğinin yetkisi içinde değerlendirilmiş olmakla birlikte İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelikte meslek örgütünün eğitim yetkisi Genel Müdürlüğün iznine tabi tutulmuş, buna karşı açılan davada söz konusu “izin verme” yetkisinin yürütmesi durdurulmuş ancak meslek örgütünün tek başına sertifika eğitimi verebileceğine ilişkin bir yorum da yapılmamıştır.
İşyeri hekimliği sertifika eğitimlerini yapma yetkisi tartışmasız olan kurum üniversitelerdir. Ancak üniversitelerin bu alanda eğitim verebilmesi için bilimsel ve örgütsel bir donanımın olması, bir başka ifadeyle en azından tıp eğitimi veren bir üniversite olması gerekliliğinin aranması gerekir.