Türk Tabipleri Birliği’ne bağlı olan Samsun Tabip Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlediği basın açıklamasında İstanbul’da özel bir hastanede hastası tarafından silahla vurularak öldürülen Dr. Fikret Hacıosman için baş sağlığı diledi.
“GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ”
Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan yaptığı açıklamada, “Salı günü karşılaştığımız saldırı, örneğin birkaç ay önce Eskişehir’de yaşadığımız daha önceki nice benzerleri gibi, sağlıkta şiddetin çok sayıda nedeninden birini yalınlıkla gözler önüne sermektedir. Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık gözardı edilemeyecek ve ertelenemeyecek acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir. Hem hastane yöneticileri hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları ve Türk Tabipleri Birliği görece basit önlemlerle bile engellenebilecek olan şiddet vakalarına karşı tahammüllerini çoktan kaybetmiştir” dedi.
Başkan Erkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Silahın sağlık kuruluşlarına bile kolayca sokulabilmesi karşısında başta kamu otoritesi olmak üzere bütün toplum silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesini sosyal bir sorun olarak ele almalı; bireysel silahlanma zaman kaybetmeden kontrol altına alınmalıdır. Tabip odalarının ve Türk Tabipleri Birliğimin aklı ve yüreği hekimlerle birliktedir. Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz ve onu durdurana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”
KAYNAK: https://www.samsungazetesi.com/samsun-haber/samsun-tabip-odasindan-tepki-h1136844.html
