Haberler

Geri

"OHAL değil, demokrasi istiyoruz"

2017-12-09

 

-DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Samsun Şubeleri, ortak bildiri yayımlayarak, "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" mesajını paylaştı


 Devrimci İşçileri Sendikası Konfederasyonu(DİSK), Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu(KESK), Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği(TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği(TTB) Samsun Şubesi, tabipler odasında düzenlediği ortak basın toplantısında OHAL'e tepki gösterdi.

Grup adına konuşan DİSK Temsilcisi Fahrettin Çankaya, "OHAL toplumsal muhalefeti susturmak için bulunmaz bir fırsat olarak görülmekte ve kullanılmaktadır.
AK Parti, siyasal projesinin önünde engel gördüğü kesimleri OHAL hukuksuzluğu ve keyfiyetinden faydalanarak ihraç etmekte, susturmakta ve cezaevine göndermektedir. Basın yayın organları, dernekler kapatılmış, gazeteciler tutuklanmış, OHAL tek sesli bir Türkiye yaratmak için kullanılmıştır.
Yine bu hedefe uygun olarak her türlü hak arama mücadelesi keyfi biçimde yasaklanmaktadır "dedi.

OHAL UZATILMAMALI

Çankaya, "Sosyal bir devletin en temel özelliği, emeğiyle geçinenlerin iş güvencesidir. Nüfusun dörtte üçünün ücret gelirleriyle geçindiği bir ülkede iş güvencesi OHAL döneminde tümüyle ortadan kaldırılmıştır.
OHAL iş güvencesinin yanı sıra işçilerin en temel haklarına da bir tehdittir.
Türkiye’de tam bir hukuksuzluk ve keyfiyet rejimi hâkim olmuştur. Yapılmak istenen düzenlemeleri hukuki denetimden kaçırmak için sıklıkla kullanılan KHK’lar ile hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerinin hiçbir kırıntısı kalmamıştır.

Öncelikli amacımız 20 Ocak 2018 tarihinde OHAL’in bir kere daha uzatılmamasıdır. Bu amaçla demokratik bir çok etkinliği hep beraber, omuz omuza hayata geçireceğiz " diye konuştu.

Zekeriya FIRAT

Kaynak: http://www.hedefhalk.com/ohal-degil-demokrasi-istiyoruz-1264018h.htm

Diğer Fotoğraflar