SAMSUN TABİP ODASI TIP ÖĞRENCİ KOLU’NDAN YEMEK FİYATLARI ARTIŞI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

2023-11-15

SAMSUN TABİP ODASI TIP ÖĞRENCİ KOLU’NDAN
YEMEK FİYATLARI ARTIŞI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Samsun Tabip Odası Tıp Öğrenci Kolu OMÜ'deki Yemek Fiyat Artışı Hakkında Basın Açıklaması Gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Samsun Tabip Odası TÖK dönem sözcüsü Süleyman Taha Kılıç yaptı. Basın açıklamasında şöyle denildi :

Basın Açıklamasının Videosu için tıklayınız.

25 Eylül 2023 günü Ondokuz Mayıs Üniversitesi yemekhane ücretine yüzde 250’den fazla zam yapılmıştır.6 Türk lirası olan yemek ücreti tek zam ile 20 Türk lirası olmuştur. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranının çok üstünde yapılan bu zam için herhangi bir gerekçe gösterilmemiştir. Bölgemizde faaliyet gösteren hiçbir üniversitede bu denli bir artış olmamışken, diğer üniversitelerden daha çok imkana sahip üniversitemizde yapılan bu zam öğrencilerde hayal kırıklığı yaratmıştır. Yıllar geçtikçe bize verilen porsiyonların azalması ve buna rağmen yemek fiyatlarının devamlı artışı kabul edilemez bir durumdur. Yemekhane masasından doymadan kalkmak istemiyoruz.

Ülkemizde üniversite öğrencilerinde artan intihar olaylarının nedenlerinden biri geçim sıkıntısıdır. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıların farkındayız fakat bu ekonomik sıkıntıların en çok etkilediği biz öğrencilerin yemek fiyatlarına bu denli bir zam gelmesini kabul etmiyoruz. Yetkilileri yemek kalitesini ve fiyatını gözden geçirmesi için vicdana ve göreve davet ediyoruz.

Samsun Tabip Odası Tıp Öğrencileri Kolu